Bijzondere uitreiking van mijn getuigschrift

woensdag 24 juli, 2013

Na mijn afstudeerproject met een 8 zeer succesvol te hebben afgerond, was het zover: ik was klaar met mijn opleiding. Helaas ging het ophalen van mijn diploma alleen niet zoals ik had verwacht, er waren nog wat drempels te overwinnen. Maar zoals mijn docent zei: “Bij een bijzondere student, hoorde ook gewoon een bijzondere uitreiking.”.

Balen op de uitreiking

Op de dag van de uitreiking had ik familie en vrienden gevraagd om het moment met hen te komen delen. Er waren wat hindernissen met het openbaar vervoer, maar uiteindelijk was iedereen er. Op het moment dat ik binnen kwam lopen, kwam Michiel, een van mijn docenten naar mij toe. Hij wilde me even onder twee ogen spreken, omdat er mogelijk iets verkeerd was gegaan. Mijn naam stond namelijk niet op de lijst van geslaagden, wat betekende dat ik mijn diploma vandaag niet zou kunnen ontvangen. Het scheen dat ik een tentamen niet of niet succesvol had afgerond.

Zeker als ik was van mijn eigen zaak, ben ik samen met mijn docent naar de administratie gegaan om het cijfer te controleren. De administratie wist mij met zekerheid te vertellen dat mijn cijferlijst onvolledig was en dat het cijfer van een blok ontbrak. Omdat ik zeker wist dat ik alles in één keer had gehaald, besloot ik naar een lokaal te gaan en zelf mijn cijfers op te zoeken. Al snel had ik een overzicht waarin ik al mijn cijfers en behaalde punten in kon zien. Voor het vak waarom het ging, had ik een V gekregen voor mijn tentamen inclusief mijn studiepunten. Terug met mijn resultaat naar de administratie, bleek dat het systeem niet overweg kon met alleen de V en dat er dus informatie ontbrak.

De onrust

Op een gegeven moment bereikte het nieuws ook de teamleider van de opleiding. Na de uitreiking van het getuigschrift aan de geslaagden, kwam ze naar mij toe om even te horen hoe of wat. Nadat ze mijn verhaal had aangehoord (en al bekend was met mijn manier van doen), wilde ze per direct inzicht hebben in waar precies het probleem zat. Het liefst wilde ze dezelfde dag er nog voor zorgen dat ik mijn getuigschrift in ontvangst zou kunnen nemen, maar vanwege de afwezigheid van de juiste personen voor het printen van de documenten, ging dat helaas niet meer lukken.

Na de drukte en het achterhalen van het probleem, gaf de teamleider bij mij aan dat ik wel geslaagd was en dat het ging om een administratieve fout. Deze was inmiddels hersteld en alle informatie voor de uitdraai van mijn getuigschrift was in orde. Ze wilde graag nog een oplossing bedenken zodat de docenten wel nog iets konden vertellen over mij en de voortgang in mijn opleiding.

Een bijzondere gelegenheid

Hoewel de dag behoorlijk warrig was verlopen, werd er voor mij speciaal nog een bijzonder moment georganiseerd. Een flink aantal docenten had zich verzameld bij de tafel waaraan ik met mijn familie en vrienden zat. We gingen met zijn allen naar een lokaal, waar ik vervolgens mijn cijferlijst kon tekenen en mocht luisteren naar de geweldige verhalen van 3 van mijn docenten. Vol lof en betekenisvolle woorden, werd ik beschreven als een bijzonder iemand met inspirerende waarden en bijzondere ideeën. Zowel mijn moeder als mijn vriendin moesten even een traantje laten en vonden het ontzettend mooi om dit te kunnen horen. Ik was erg blij dat zij er bij konden zijn.

De volgende dag ontving ik een telefoontje met het bericht dat ik mijn getuigschrift in de loop van de dag kon ophalen. Rond het middaguur besloot ik langs het kantoor van de teamleider te gaan, om mijn getuigschrift echt overhandigt te krijgen. Als excuus voor de warrige gebeurtenis, kreeg ik een extra bloemetje en een heerlijk perenijsje! Maar nu ben ik dan eindelijk in het bezit van mijn getuigschrift voor mijn HBO diploma.

Tags

Reacties

  • Het was zeker een bijzondere gebeurtenis voor een bijzonder persoon! De lovende woorden van meerdere docenten mag je zeker in je zak steken en trots op zijn Jeff.

Reageren

Reageer

Terug naar top